Advies4ICT

Advies in de bredere zin voor alle ICT-problemen.

Software en recht

Bij het gebruik van software komt veel kijken voor de gebruiker, maar wat als de leverancier niet meer levert en je volledig afhankelijk van deze software bent. Om deze situatie van te voren goed te behandelen kan het noodzakelijk zijn om goede afspraken met de leverancier te maken. Een hele goede mogelijkheid is om de software door een IT-Notaris te laten vastleggen. Hiermee kunt u voorkomen, dat de software in de toekomst onbruikbaar wordt.

Dit scenario geldt tevens voor verborgen software, zoals specifieke (software en firmware) voor machines. Onze maatschappy maakt in groeiende mate gebruik van machines, waar ook software en/of firmware is ingebouwd. De toekomst kan van alles brengen, waardoor het noodzakelijk is om deze software en/of firmware onder de loep te nemen. Ik denk hierbij onder andere aan veranderende wetgeving.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Advies4ICT

Thema door Anders Norén